Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (2024)

lauantaina 24. elokuuta 2013

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (1)

Tämän päivän oppitunti päättää Genesiksen ja Joosefin kirjan! Seuraava vuosineljännes on Mooses ja häneltä on niin paljon opittavaa! Jatkoimme Joosef Egyptissä -tuntiamme egyptiläisiin asuihin pukeutuneiden lasten kanssa. Tänään on nopea tulostettava projekti. Se on hyvä muistutus rakastaa Jumalaa riippumatta siitä, mitä elämässäsi tapahtuu. Joosef pysyi uskollisena palvelijanajapysyi uskollisena kaikella voimalla, joka hänelle annettiin Egyptissä. Joosefilta ja Mosekselta voidaan oppia niin monia opetuksia! Kiitos käynnistä!
Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (2)Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (3)

Arvostelu: Tämä on viimeinen viikkomme, jolloin keskustelemme Josephista. Hänen veljensä myivät hänet, ja kauppiaat veivät hänet Egyptiin, missä hänet myytiin jälleen Potifarille. Viime viikolla hovimestari ja pääleipuri pantiin vankilaan Josephin kanssa. Joseph kertoi heille, mitä heidän unelmansa tarkoittivat.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (4)

Kun farao tarvitsi unensa tulkinnan, hovimestari muisti Joosefin. Joosef kertoi faraolle, mitä unet tarkoittivat. Heillä oli 7 hyvää vuotta ja sitten 7 vuotta nälänhätää. (Ei tarpeeksiruoka) faraoasetti Joosefin toiseksikomennossa;Josefin täytyi vain vastata faraolle. Jumala oli Joosefin kanssa. Hänellä oli kaksi poikaa.

Joosef varastoi kaiken ruoan, jonka hän pystyi 7 hyvän vuoden aikana, ja tänään meidän opetus on 7 nälänhätävuotta.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (5)

Tämän viikon oppitunti löytyy 1. Moos. 42-50. Nälänhädän aikana Josephin perhe on huolissaan ruoasta ja päätti mennä Egyptiin ostamaan maissia.Vain kymmenen veljestä lähti, Benjamin ei mennyt. Joosef on Egyptin kuvernööri (tai ruhtinas). Muista, että kaikkien piti puhua Joosefin kanssa ostaakseen ruokaa Egyptistä.Kun he kulkivat Joosefin edellä,ja kumarsi, hän tunnisti heidät, mutta he eivät tienneet kuka Joosef oli. Joosef kysyi heiltä "Miksi olet täällä" ja veli sanoi Joosefille, että he halusivat ostaa ruokaa. Joseph sanoi: "Ei, te olette vakoojia."

He kertoivat Josephille, että he olivat veljiä ja nuorin oli vielä kotona isänsä kanssa.Joosef käski heitä lähettämään yhden veljen kotiin hakemaan nuorimman, ja muiden olisi jäätävä Egyptiin, kunnes he osoittavat, etteivät he olleet vakoojia. Veljet alkoivat puhua toisilleen sanoen, että tämä oli rangaistus siitä, mitä he tekivät Josephille. Joseph käytti tulkkia, joten veljet luulivat, että hän ei ymmärtänyt heitä, mutta kun Joseph kuuli heidän puheensa, hänen täytyi kääntyä pois itkeäkseen.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (6)

Joosef sitoi Simeoninja hadin veljien säkit olivat täynnä viljaa, ja hän käski heidän tuomansa rahat panna säkkeihin. Kun veljet menivät ruokkimaan eläimiä, he löysivätraha.Joosefin veljet melkein pyörtyivät! (1. Moos. 42:28) He pelkäsivät niin paljon löytääkseen rahat maissisäkeistä!

He kertoivat isälleen, että Egyptin kuvernööri puhui heille pahaa ja syytti heitä vakoojista.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (7)

Kun ruoka taas loppui, veljet pelkäsivät palata Egyptiin hakemaan lisää ruokaa. Mutta Egypti oli ainoa maa, jossa myytiin ruokaa. He kertoivat Jaakobille, että kuvernööri käski heitä olemaan palaamatta, elleivät he tuo nuorin veljeään.

Veljet palasivat Egyptiin ja kertoivat Joosefin palvelijalle, että he olivat palanneet rahat, jotka olivat heidän säkeissään viime kerralla, ja tarpeeksi rahaa ostaakseen lisää ruokaa. Simeon tuotiin heidän luokseen. Sitten veljet vietiin Joosefin taloon ja odottivat puoleenpäivään nähdäkseen Joosefin.

He kumartuivat hänen jalkojensa eteen (aina kuin Joosefin unet sanoivat!) ja Joosef kysyi, kuinka he voivat ja onko heidän isänsä vielä elossa? He kertoivat Josephille, että heidän isänsä on hyvä, ja sitten Joosef katsoi ylös ja näki nuoren veljensä Benjaminin.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (8)

Josephin täytyi lähteä, koska hän oli niin iloinen nähdessään Benjaminin, että hän halusi itkeä. Myöhemmin Joosef ruokki veljiään ja lähetti heille lahjoja. Joosef lähetti Benjaminille viisi kertaa lahjat, jotka hän lähetti muille veljilleen.

Josephin säkki oli täynnä ruokaa. Jälleen hänellä oli heidänraha laittoi säkit sisään ja hänellä oli hänen hopeakuppinsalaittaa Benjaminin säkkiin. Hetken kuluttua Joosef pyysi palvelijansa seuraamaan veljiä ja kysymään heiltä, ​​maksoivatko he Joosefille varastamalla häneltä. Joosefin palvelijat tutkivat jokaista säkkiä ja löysivät rahan ja hopeamaljan. Kun Joosef kertoi heille, että sen säkin, jossa hopeamalja oli, täytyisi jäädä palvelijaksi, he sanoivat, etteivät he voineet tehdä sitä. He kertoivat Josephille, että heidän isänsä kuolisi, jos he palaisivat ilman Benjaminia.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (9)

Joseph alkoi itkeä. Hän lähetti kaikki palvelijansa ulos, ja kun vain hänen veljensä oli jäljellä, Joosef kertoi heille, että hän oli Joosef, heidän veljensä! Hän sanoi olla järkyttynyt, koska Jumalan suunnitelma oli hänen olla Egyptissä tämän nälänhädän aikana. Joosef halasi Benjaminia ja käski heitä tuomaan perheensä Egyptiin asumaan, koska nälänhätä oli vielä viisi vuotta, eikä hän halunnut heidän joutuvan. kuolla.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (10)

Joosef antoi veljelleen vaunuja ja ruokaa palatakseen kotiin.Kun veli kertoi Jaakobille, että Joosef oli vielä elossa ja Egyptin maaherra, Jaakob ei voinut uskoa heidän puheitaan. Jaakob päätti mennä tapaamaan Joosefia. Hän oli 130-vuotias.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (11)

Joosef kiipesi vaunuihinsa mennäkseen katsomaan Jaakobia, kun tämä saapui Egyptiin, ja he olivat niin iloisia nähdessään toisensa!Jaakob meni faraon eteen ja heidän keskusteltuaan Joosef vei perheensä Egyptin parhaaseen maahan. Farao käski heidän asua siellä.

Jaakob saattoi tavata Joosefin kaksi poikaa Manassen ja Efraimin. Jacob asui Egyptissä 17 vuotta ennen kuolemaansa (147 vuotta). Joosef oli kuollessaan 110-vuotias, ja hänet haudattiin Egyptiin.
Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (12) Lasten kotiin vietäessä käytin yllä olevia ruskeita puss*ja (oikealla, Hobby Lobbyssa) ja laitoimme maissia sisälle. Löysin kirkkaat lasit Dollar Treestä ja maalasin ne hopeamaalilla. Annoin heille rahapuss*n tätä oppitunnin osaa varten, sitten he lisäsivät hopeakupin oikeaan aikaan. Ruskeat rahakassit, jotka ostan eBaysta, on paljon halvempia, ja ne tulevat maasta, joten anna itsellesi aikaa, jos aiot ostaa ne tällä tavalla.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (13) Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (14)

Opettajavisuaaliksi, jota käytin oppitunnin aikana, löysin hopeakupin Party Citystä, käytin samoja rahapuss*ja, jotka lapset saivat. Löysin laukut Hobby Lobbysta 1,99 dollarilla heidän valikoimastaan ​​laukkuosastolta. Sitten lisäsin maissin (ostettu TSC:stä tai paikallisesta maataloustarvikekaupasta) molempiin puss*ihin. Ensimmäiseen puss*in lisäsin vain rahapuss*n, sitten toiseen puss*in rahakassin ja pienen hopeakupin.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (15)

Tämän päivän projekti on nopea, mutta se on loistava muistutus rakastaa Jumalaa ja perhettämme. Joosef asetti Jumalan etusijalle ja totteli Häntä, ja hän silti rakasti veljiään, vaikka luuli myyvänsä hänet orjuuteen. Nämä ovat mustavalkoisia, joten ne voidaan painaa värilliselle kartongille/paperille. Leikkaa 2 suurta sydäntä yhdeksi, jotta se voidaan taittaa puoliksi. Käytin rei'itystä ja lisäsin nauhaa, jotta lapset voivat ripustaa ne ovenkahvoihinsa. Tai voit taittaa ne kortin tavoin. Lapsille on lisättävä sydäntarroja, tai voit antaa heidän piirtää ja värittää sydämiä. (Kuvassa etu- ja takaosa.) Voittulosta se tästä.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (16)

Sinä pystyttulosta kaikki Genesis-laskentataulukot tästä.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (17)

Tämä on lajikepaketti Genesis 39-46:lle, koska se kattaa niin paljon!

Jokaiselle tapahtumalle, joka on näissä luvuissa, on kuva(t).

Klikkaa tästä ladataksesi kuvat väritettäväksi.
(Nämä ovat samat kuin visuaalit, mutta ovat mustavalkoisia.)

Raamattu otettu NewKing James Version® -versiosta®.Copyright © 1982, Thomas Nelson.

Käytetty luvalla.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (18)Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (19)
Tässä on leikkaa ja liimaa nosta-läppätyöarkkijota voidaan käyttää sellaisenaan tai kannettavan tietokoneen tulostettavien tulosteiden kanssa.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (20)

Tässä ovat kannettavan tietokoneen tulosteet:
kannettava kirja 1
kannettava kirja 2
kannettava kirja 3
Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (21)Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (22)

Katso kaikki Genesis-leikatut ja liimatut työarkit ja kannettavat kirjattässä.

Genesis: Joosef tapasi perheensä Egyptissä (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6129

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.