Haar highlights kosten | gemiddelde prijzen & meer - Dutch Hairshop (2024)

Denk je eraan om je manen te veranderen, maar weet je niet hoeveel haar highlights kosten? Onze complete gids toont je de kosten van highlights voor elk type. Lees verder om alles te leren wat je moet weten.

Je zult zien hoeveel je kunt verwachten te betalen voor het soort highlights dat je wilt. De kosten van highlights variëren en zijn afhankelijk van het type highlight, de locatie en de haarlengte.

Maar eerst…

Hoeveel kosten haar highlights?

Haar highlights kosten | gemiddelde prijzen & meer - Dutch Hairshop (1)

Gemiddeld kosten haarkleuringen tussen 75 en 115 dollar. Verwacht te betalen $75 tot $150 voor volledige hoogtepunten, en tot $350 bij top salons. De prijzen variëren sterk per locatie, salon en haarlengte.

ServiceGemiddelde prijs
Volledige hoogtepunten$75 – $150
Kort haar highlights$60 – $70
Lang haar highlights$90 – $150
Babylights$100 – $120
Balayage Highlights$100 – $150
Lowlights en extra kleuren$20 – $40
Ombre Highlights$100 – $150+
Gedeeltelijke hoogtepunten$20 – $55
Pintura Highlights$100 – $120+

Deze kosten kunnen nogal variëren bij verschillende salons in het land. Lees verder voor een meer gedetailleerde kijk op hoeveel haar highlights kosten en hoe je geld kunt besparen op je volgende salonbezoek.

Waarom de prijzen van highlights variëren

Haar highlights kosten | gemiddelde prijzen & meer - Dutch Hairshop (2)

Over het algemeen kosten highlights tussen $75 en $150 in de meeste salons. Er zijn een paar salons die minder rekenen (zoals Supercuts, waar highlights meestal $25-$45 kosten), en top salons in grote steden kunnen meer rekenen.

We hebben gezien dat gespecialiseerde highlightingtechnieken bij luxe salons wel $350 kosten. Highlights voor kort haar en gedeeltelijke highlights zitten meestal aan de onderkant van de prijsschaal.

Gedeeltelijke highlights kunnen zo laag zijn als $20 als je slechts een paar gezichtsbepalende highlights wilt. Dit is logisch omdat de stylist minder oplichtende producten en folies zal gebruiken om de look te bereiken die je wilt als je haar kort is of als je maar een paar highlights wilt.

Het zal ook minder tijd kosten om het af te maken. Highlights voor lang haar en volledige highlights over het hele haar zijn meestal aan de hogere kant van de prijsschaal. Als je haar voorbij je schouders komt, heb je meer oplichtende producten en folies nodig om je het gewenste resultaat te geven.

Ook als je highlights door je hele haar wilt (en niet alleen geconcentreerd in een paar secties), heb je meer oplichtende producten nodig. Het kost je stylist ook meer tijd om de highlights aan te brengen.

Kosten van highlights per type

Haar highlights kosten | gemiddelde prijzen & meer - Dutch Hairshop (3)

Er zijn verschillende soorten highlights die je bij een salon kunt krijgen, en er worden steeds meer technieken ontwikkeld. Hier zie je hoeveel de meest populaire soorten highlights kosten.

Gedeeltelijke highlights

Gedeeltelijke hoogtepunten kosten overal van $20-$55. De kosten zijn afhankelijk van het aantal highlights. Voor vier gezichtsbepalende accent highlights aan de voorkant van het haar, beginnen de kosten bij ongeveer $20. Voor gedeeltelijke highlights die iets uitgebreider zijn (ongeveer 12 highlights), zullen de kosten ongeveer $45 tot $55 bedragen.

Volledige hoogtepunten

Volledige highlights die rond de gehele hoofdkost worden geplaatst $75-$150. Bij volledige highlights worden er meer dan 12 folies in het haar geplaatst om een volledig gehighlight uiterlijk te creëren. Korter haar zal dichter bij de $60 liggen voor volledige highlights. Langer haar kan dichter bij $90-$150 liggen voor volledige highlights.

Balayage Highlights

Als een stylist de balayage highlighting techniek gebruikt, kun je verwachten dat je ongeveer $100 tot $150. Deze methode gebruikt geen folies, en de stylist verft de gewenste kleur rechtstreeks op de haarstrengen om een natuurlijke look te creëren.

Ombre

Ombre is technisch gezien geen highlightingtechniek, maar eerder een haarkleurtechniek. Het wordt vaak verward met balayage. Een kleur die lichter of donkerder is dan de rest van het haar wordt aan de uiteinden aangebracht en naar boven gebracht om een zachte en natuurlijke overgang te creëren. Prijzen beginnen bij ongeveer $150+ voor de ombre techniek.

Babylights

Babylights zijn zeer fijne highlights die gedaan worden om na te bootsen hoe het haar van een kind oplicht in de zon. Ze worden meestal gedaan rond het gezicht en de haarlijn, bij de scheiding en rond de kruin.

Ze kosten iets meer dan gewone highlights omdat het haar in zeer fijne strengen moet worden verdeeld, vervolgens met het oplichtende product wordt geverfd en in folie wordt opgesloten. Verwacht te betalen $100-$120 voor babylights.

Pintura Highlights

Pintura Highlights kost $100 tot $120+ en wordt niet in alle salons aangeboden. Deze highlights worden uit de vrije hand op het haar geschilderd (pintura betekent “schilderen” in het Portugees) en worden gebruikt om krullend of golvend haar te accentueren.

Ze worden toegevoegd aan specifieke strengen in de bochten en krommingen van het haar waar het licht normaal gesproken de golven van het haar zou raken. De afgewerkte look is natuurlijk.

Lowlights en extra kleuren

Voor elke extra kleur gebruikt in highlights, verwacht te betalen ergens van $20-$40 voor een totaal van ongeveer $75+. Extra kleuren worden gebruikt om het haar meer dimensie te geven.

Als je bijvoorbeeld blonde highlights krijgt met een paar lowlights in een donkerdere tint, betaal je wat extra voor de extra kleur of toner die in de lowlights wordt gebruikt.

Kort haar vs. highlights voor lang haar

Highlights voor kort haar (haar boven de schouders) zijn doorgaans minder duur dan highlights voor lang haar. Verwacht te betalen $60-$70 voor highlights in kort haar. Bij kort haar worden minder oplichtende producten en folies gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken.

Het kost de stylist minder tijd om de highlights aan te brengen en de stijl in korter haar af te werken. Langer haar voorbij de schouders kost dichter bij $90-$150. Lang haar vereist meer oplichtende producten en folies om het gewenste resultaat te krijgen. Het kost de stylist ook meer tijd om het af te werken.

Highlighting Technieken

Haar highlights kosten | gemiddelde prijzen & meer - Dutch Hairshop (4)

Highlights kunnen uit de vrije hand worden gedaan, met folies, of met een highlighting cap. Elk van deze methoden heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit is wat je moet weten over elke highlighting techniek.

Folie highlights zijn de meest voorkomende highlighting techniek. Een stylist deelt het haar met een kam om een paar strengen uit elke sectie te weven, en legt er dan een folie onder.

Dan worden oplichtende producten of kleuren geverfd op de strengen die uit de sectie zijn genomen, en het stuk folie wordt opgevouwen om de geverfde sectie te bedekken terwijl het verwerkt wordt.

De meeste salons gebruiken voornamelijk folie highlights omdat de highlights dichter bij de hoofdhuid en de wortel van het haar geplaatst kunnen worden dan cap highlighting.

Met folie kan een stylist de highlights zo dun (zoals bij babylights) of zo dik als nodig is aanbrengen en meer dan één kleur tegelijk aanbrengen.

Een nadeel van folie highlights is dat ze iets meer tijd kosten om te doen, dus de eerste folies die gedaan worden verwerken sneller dan de laatste die gedaan worden.

Cap highlights zijn niet zo gewoon als folies. Highlighting caps passen goed over het haar en hebben kleine perforaties verspreid over de cap.

Een klein gehaakt instrument wordt gebruikt om voorzichtig door de perforaties van de kap te prikken en een paar plukken haar tegelijk door de kap te trekken. Voor grotere highlights kan de stylist extra strengen door elke perforatie trekken.

Lichtgevende producten of kleur kunnen dan worden toegepast op alleen het haar dat er doorheen is getrokken zonder het haar dat nog onder het kapje zit aan te tasten. Cap highlights kunnen worden gebruikt als een cliënt een willekeurig patroon van highlights door het hele haar wil, allemaal in één kleur.

Een voordeel dat cap highlights bieden is dat al het haar tegelijk verwerkt wordt. Een nadeel is dat de kleur of oplichter niet helemaal bij de wortels komt.

Highlights uit de vrije hand worden gedaan zonder het gebruik van folies of highlights. Ze worden rechtstreeks op het haar geschilderd met een kleine borstel voor een meer natuurlijke look. Balayage, ombre en Pintura highlights worden uit de vrije hand gedaan om overgangskleuren te creëren zonder harde lijnen.

Bij de balayage methode verft de stylist de kleur halverwege de strengen tot aan de uiteinden van het haar. Bij de ombre methode brengt de stylist een kleur aan die gelijkmatig overgaat en naar de uiteinden toe lichter of donkerder wordt.

Bij Pintura highlights wordt de kleur vanaf de uiteinden van het haar naar boven geschilderd, waarbij men zich concentreert op de natuurlijke bochten en golven van het haar om de krullen te accentueren. Het voordeel van highlights uit de vrije hand is dat het eindresultaat altijd heel natuurlijk is.

Een nadeel van highlights uit de vrije hand is dat de kleur of de oplichter kan uitlopen op de rest van het haar als er geen barrière wordt gebruikt om het te beschermen. Het vereist ook een zeer ervaren en deskundige stylist.

Zijn highlights de kosten waard?

Haar highlights kosten | gemiddelde prijzen & meer - Dutch Hairshop (5)

Je hebt gezien dat highlights in prijs kunnen variëren van zo weinig als $20 voor face-framing highlights tot $350 voor handgeschilderde highlights in een luxe salon. Maar is deze selectieve haaroplichtmethode de kosten waard? Wij denken van wel.

Highlights zijn een geweldige manier om je look te veranderen zonder je vast te leggen op een nieuwe, volledige kleur. En met sommige van de nieuwere highlighting- en kleurtechnieken, zoals balayage, babylights en ombre-kleuren, heb je minder onderhoud nodig en hoef je je haar niet regelmatig bij te werken.

Om je gezicht te accentueren, dimensie aan je haarkleur toe te voegen en de natuurlijke golven en krullen in je haar naar voren te brengen, zijn highlights de oplossing bij uitstek. De meeste highlights kosten tussen de $60 en $150, een betaalbare manier om het uiterlijk van je lokken te veranderen.

Denk je dat je klaar bent voor highlights in een salon bij jou in de buurt? Wij maken het u gemakkelijk om een afspraak te maken of een salon te vinden die binnenlopers accepteert. Vind een kapsalon bij u in de buurt nu. Typ gewoon uw postcode in om te zien uit welke salons in de buurt u kunt kiezen.

Klik voor veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om je haar te highlighten?

De kosten voor het highlighten van je haar kunnen variëren, afhankelijk van het type highlights dat je krijgt, je haarkleur en de salon waar je naartoe gaat. Je kunt voor deze service $100 tot $300 verwachten, maar het kan meer kosten als je langer haar hebt of uitgebreidere highlights wilt. Voordat je je haar laat highlighten, is het belangrijk om met een stylist te overleggen over de look die je wilt en de beste manier om die te bereiken.

Verpesten highlights je haar?

Highlights kunnen je haar ruïneren doordat het droog en broos wordt. De chemicaliën die gebruikt worden om je haar op te lichten kunnen de haarschacht beschadigen. Als je highlights hebt, is het essentieel om een goede kwaliteit shampoo en conditioner te gebruiken die ontworpen zijn voor gekleurd haar.

Waarom zijn highlights zo duur?

Het verkrijgen van highlights vergt meestal meer tijd en moeite dan een standaard haarkleuringsservice. De stylist moet het haar in secties verdelen en dan het product aanbrengen, wat meer tijd en precisie vergt. Ze moeten er ook voor zorgen dat de highlights consistent zijn en er natuurlijk uitzien, wat meer vaardigheid vereist.

Zijn highlights de moeite waard?

Highlights kunnen diepte en dimensie aan je haar geven zonder de kleur ervan volledig te veranderen, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt. Alles hangt af van je haartype, de kwaliteit van de highlights die je wilt, en hoeveel onderhoud je nodig hebt na het krijgen van highlights. Je moet ook rekening houden met de kosten wanneer je beslist of highlights de moeite waard zijn, want ze kunnen behoorlijk duur zijn.

Wat is beter Highlights of Balayage?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want het beste type haar highlighten hangt af van je individuele haartype en behoeften. Highlights zijn een uitstekende optie als je een meer subtiele look wilt, terwijl Balayage een goede keuze is als je een meer natuurlijke, zonovergoten look wilt.

Haar highlights kosten | gemiddelde prijzen & meer - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6387

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.