Opi hallitsemaan aksenttimerkit espanjaksi jo tänään (2024)

Mikä on mielestäsi suurin virhe, jonka ihmiset tekevät kirjoittaessaan espanjaksi? vartenäidinkielenään espanjaa puhuvia, se onaksenttimerkit. Ja ihmisillekielen oppimista, se onmyösEspanjan aksenttimerkit.

Joten jos ne ovat niin vaikeita, mitä voit tehdä? No, totuus on, että säännöt ovat itse asiassa melko yksinkertaiset! Espanjan aksenttimerkeillä on vain muutama sääntö, eikä espanjan aksenttimerkkien kirjoittaminen ole niin vaikeaa tietokoneella kuin luulisi.

Tämän artikkelin loppuun mennessä tiedätkaikki säännöt/ á é i ó úja voit nopeasti kirjoittaa espanjalaisia ​​aksentteja tietokoneella ilman ongelmia.

Mitä ovat aksenttimerkit?

Aksenttimerkki espanjaksi on symboli, jota käytetään korostamaan sanan tavua tai tavuja, mikä muuttaa sen ääntämistä ja saa sen kuulostamaan kovemmalta tai pidemmältä riippuen sanasta.Espanjan kielioppisääntö.

Espanjan aksenttimerkit tunnetaan myös nimellätildeja hevoidaan kirjoittaa vain vokaaliin. Joten aksenttimerkit näyttävät tältä:á é i ó ú.

Kuten espanjaksi, mostromanttinenkielet käyttävät aksenttimerkkejä eri tarkoituksiin jokaisella kielellä.

Tässä artikkelissa käymme läpi myös aksenttimerkinü, vaikka sitä käytetään eri tavalla kuin muita.

Aksenttimerkit espanjaksipalvelevat kolmea eri tarkoitusta, mutta koska haluat todella hallita espanjan ortografian sääntöjä, käsittelemme asiaa hieman tarkemmin.

Milloin käytät aksenttimerkkejä?

Voimme jakaa aksenttimerkitkolme eri kategoriaa:

  1. Ensimmäinen on espanjalaisia ​​sanojarikkoa stressisääntöjä.
  2. Toinen on sanatmurtaa diftongeja,ja
  3. Thekolmason sanoja vartenmerkityksen muutos. Tämänkin viimeksi mainitun voimme jakaa eri luokkiin.

Jotenparas tapa hallita espanjaaaksenttimerkit on oppimalla säännöt yksi kerrallaan:

Stressin sääntöjen rikkominen

Espanjan kielionhyvin yksinkertaiset säännötkun on kyse stressin ääntämisestä. Käymme läpi stressisäännöt, ja matkan varrella huomaat, että lisäämme aina aksenttimerkkejä sanoihin, jotka rikkovat näitä sääntöjä.

Opi hallitsemaan aksenttimerkit espanjaksi jo tänään (1)

Teräviä sanoja

Nämä ovat sanoja, joilla onviimeinen tavukuin painotettu tavu. Tämä tarkoittaa, että sanan viimeinen osa onaina korostettu. Tässä on esimerkkejä sanoista, jotka ovatakuuttieikä niissä ole kirjoitettuja aksenttimerkkejä:

  • Toimiatai- Näyttelijä
  • Ciuisä– Kaupunki
  • Joriz– Nenä
  • Repto– Matelija
  • Robot– Robotti

Joten kaikki yllä olevat sanat painottavat viimeistä tavua lausuttaessa -näyttelijä,ciu.DADjne. Sääntöteräviä sanojajos sana päättyymikä tahansa kirjain paitsi n, s tai vokaali,se on luonnollistaakuutti.

Siksi sanat, jotka lausutaanakuutti, mutta päättyykirjaimet n, s tai vokaalitarvitsevat aksenttimerkin, koska ne rikkovat sääntöä. Tässä on joitain esimerkkejä:

  • Maon- Äiti
  • Perikottu– Peru
  • Adeedelleen– Lisäksi
  • Eserittäin- Stressi
  • SisäänEnglanti- Englanti
  • Sen vuoksihyvä- Myös
  • Kohtiioni– Versio

Kaikki nämä sanat lausutaan nimelläakuuttisanoja, mutta koska ne eivät noudata sääntöjä, tavussa on oltava aksenttimerkki:ma.MA, a.de.MAS, in.GLES, also.WELL.

Siksi espanjalaiset aksentit ovat niin tärkeitä: ne kertovat meilleMitenlausumaan sanoja.

Opi hallitsemaan aksenttimerkit espanjaksi jo tänään (2)

Diftongin rikkominen

Sääntö numero kaksi. Sanat jotkamurtaa diftonginsaada aksenttimerkki painotetun tavun päälle.Mikä on diftongi, kysyt?

Diftongit ovat kunkaksi vokaaliayhdistämään muodostamaanyksi ääni. espanjaksi,heikot vokaaliti ja u muodostavat diftongeja, kun ne koskettavatvahvat vokaalitja, jatai kun kaksi heikkoa vokaalia ovat yhdessä. Esimerkiksi "ai" sisäänaire on diftongi. Kaksi heikkoa vokaalia"iu" sisään "Ciudad” muodostavat myös yhden.

Mutta kun sanassa on kaksi näistä kirjaimista vierekkäin ja ne muodostavat kaksi erillistä tavua, saataksentoitu kirjain, johon stressi laskee. Katsotaanpa joitain esimerkkejä:

  • Casisääntehdä– Pudonnut
  • Hiekkasisääna– Vesimeloni
  • Frsisääno- Kylmä
  • Grúa- Hinausauto

Jälleen kerran nämä espanjalaiset aksentit kertovat meillekuinka äännetään sana oikein.Kaksi hienoa esimerkkiä tämän käsitteen tärkeydestä ovat nimetMaríajaMario.Maríasiinä on kolme tavua:Mary, sillä aikaaMarioon kaksi:ma.RIO.

Merkitys Muutokset

Kuten mainitsimme,kolmas ja viimeinenaksenttimerkkien käyttö on tarkoitettu sanoille, joilla on aeri merkitysilman aksenttia. Näitä tapauksia on kuitenkin monia, joten tarkastellaan niitä yksitellen:

Kysymys sanoja

Saatat muistaa senespanjan kysymyssanataina aksenttimerkki. Kysymyksessä kaikissa seuraavissa sanoissa on aksentoidut kirjaimet kohdissa, joissa stressi laskee:

  • Että
  • WHO
  • Kun
  • Kuten
  • Missä
  • Koska
  • Kumpi, mikä
  • Harvat harvat

NOPEA VINKKI

Espanjaksi aloitat aina kysymyksen¿– sitten seuraava kysymyssana tarvitsee aksenttimerkin.

hom*onyymit

Nämä ovat sanoja, joilla on sama ääntäminen, mutta ne kirjoitetaan eri tavalla, koska niillä on eri merkitys. Tämä on hyvin yleistä "kieliopin" sanojen kanssa, joilla on toinen merkitys. Katsotaanpa nopeaa listaa:

  • Se(refleksiivinen pronomini) /Katso(1. persoonan nykyinen aikasapeli)
  • of(prepositio) /Jumala(dar:n subjunktiivi)
  • Ja(jos) /Joo(Joo)
  • The(pronomini) /Teetä(tee)
  • Tu(sinun) /Sinä(sinä -Espanjan aihepronomini)

Näitä voi olla hieman vaikeampi muistaa, koska sinun on vain pakkomuistaamissä näistä espanjan sanoista on aksenttimerkkejä. Hyvä asia on, että näitä esimerkkejä ei ole liikaa. Mutta tiedä vain, että sinäeivät ole yksin, koska on tavallista, että jopa espanjaa äidinkielenään puhuva tekee nämä virheet.

Epäsuorat kysymykset

Tämä osa voi olla hieman monimutkaisempi. Espanjan aksenttimerkkejä koskevat säännöt koskevat myösepäsuoria kysymyksiä,ei vain suoria. Tämä tarkoittaa, että sinun on kyettävä erottamaan kysymyssanat liittiminä ja kysymyssanat kutenadverbiaaliset kyselyt(epäsuorat).

Se kuulostaa paljon vaikeammalta kuin se todellisuudessa on:

  • En tiedäkutense on.- Minä en tiedäMitenhän on.
  • On välttämätöntä kertoa heillekunPitääkö heidän päästä sinne.– Meidän on kerrottava heillekunsaapua.
  • äitini ei tiedämissäpuisto naapurustossani– Äitini ei tiedämissäpysäköimään naapurustossani.

Opi hallitsemaan aksenttimerkit espanjaksi jo tänään (3)

Näissä tapauksissa nämä toimivat epäsuorina kysymyksinä, koska kuvailet, että lisätietoa tarvitaan, ilman kysymysmerkkiä.

Demonstratiivipronominit

Hyvä uutinen on, että se onei enää tarpeellistalaittaa aksentteja demonstratiivisiin pronomineihin. Joten nyt sekä demonstratiiviset pronominit että demonstratiiviset adjektiivit ovatilman aksenttia.

Saatat löytää joitain vanhanaikaisia ​​lähteitä (tai vanhoja kirjoituksia) käyttämällä aksenttimerkkejä pronomineissa, joten saatat nähdä jotain tällaista: "Tämä kirja on mielenkiintoinen muttaTämäse ei ole" (Tämäkirjaon mielenkiintoista, muttaTämäei ole).

Totuus on siis, että sinun ei tarvitse käyttää aksenttimerkkejä näissä, mutta on hyvä olla tietoinen muutoksesta, kun opit espanjaa.

umlaut

Ei vain meilläá é i ó úespanjaksi, mutta kirjaimessa on myös ylimääräinen aksenttimerkkiu.

Kirjeistä lähtienmitä-jagu-menevät usein yhdessä, espanja kehitti hienon pienen järjestelmän kertoakseen sinullepitäisikö sinun lausua U vai ei:umlaut, joka tunnetaan myös epävirallisesti nimellä kaksi pientä pistettä päällä.

Kanssaü, tiedämme, että meidän pitäisi lausua U. Joten esimerkiksi sanassa "häpeä", se tulee lausua näinhypätä”, ei ”gensa”. Toisaalta sana "guerra"äännetään"ger"""" sijaankatso-".

Onneksi tähän kategoriaan ei ole monia sanoja, mutta tämä on yhtä tärkeä.

Kuinka kirjoittaa espanjalaisia ​​aksenttimerkkejä

Nyt jokainen englanninkielinen, joka on koskaan yrittänyt kirjoittaa espanjan aksenttimerkkejä tietokoneella, tietää, että se voi joskus olla hieman tuskaa. Espanjan aksenttien kirjoittaminen ei kuitenkaan ole niin vaikeaa kuin aluksi näyttää, sinun tarvitsee vain tietää temppuja, kuinka se tehdään. Joten tässä on mitä voit tehdä:

Mac

Paras asia Mac-käyttäjille on lisätä "kansainvälinen näppäimistö" näppäimistöasetuksiin. Sinun tarvitsee vain mennä järjestelmäasetuksiin, napsauta "Näppäimistö”, lisää sitten sellainen, jonka nimi on "USA – kansainvälinen”. Vaihtoehtoisesti voit lisätä espanjankielisen näppäimistön.

Hyvä idea on varmistaa, että näet syöttöasetukset valikossasi, jolloin voit vaihtaa helposti edestakaisin.

PC

PC:lle se on samanlainen prosessi. Napsauta Windows-painiketta ja kirjoita "Näppäimistö" Siirry asetuksiin. Sitten voit muuttaa näppäimistöasetteluksi "USA – kansainvälinen”, aivan kuten maceissa. Jälleen voit lisätä espanjalaisen näppäimistön, jos haluat.

Kansainvälinen näppäimistö

Ok, nyt kun kansainvälinen näppäimistö on määritetty, sinun tarvitsee vain painaa "heittomerkki”-näppäintä (se, joka on enter-näppäimen vieressä), sitten vokaali. Joten esimerkiksi kirjoitat "´ + i" saadasisään. Itse asiassa tämä toimii sekä kansainvälisillä että espanjalaisilla koskettimistoilla.

Sitä on melko helppo vaihtaa edestakaisinalueellinen kielivaihtoehtoja näppäimistölläsi, joten sinulla ei pitäisi olla ongelmia saada kaikki toimimaan.

Numeronäppäimistö

Ok, oletetaan, että et halua muuttaa tietokoneen näppäimistöasetuksia. Tässä tapauksessa voit käyttäänumeronäppäimistö, mutta sinun on kirjoitettava useita numeroita kirjoittaaksesi espanjalaisia ​​aksentteja. Joten voit esimerkiksi kirjoittaakaikki avain+0225saada "päällä”.

Jos sinun tarvitsee vain kirjoittaa espanjalaisia ​​aksenttimerkkejähyvin harvoin, tämä voisi olla varteenotettava vaihtoehto, eikä sinun tarvitse tottua uusiin näppäimistöasetuksiin. Vaikka se voi olla melko tylsää, jos sinun on kirjoitettava mitään merkittävän pituista.

Se siitä

Se siitä! Olet nyt virallisesti aespanjan aksenttimerkkien mestari. Olet oppinut kaiken, mitä on tiedettävä näistä erikoishahmoista.

Parasta espanjalaisissa aksenttimerkeissä on, että ne ovat todella hyödyllisiä! Ajattele sitä, kun olet oppinut säännöt, tiedät kuinka ääntääjoka ikinen sanaespanjan kielellä. Siinä se – ei enää yllätyksiä!

Kun olet tottunut sääntöihin, alat toivoa, että englannin kielellä olisi aksenttimerkkejä. Miksi sanomme "Pidänmuistaamusiikkivideoita", mutta "Minulla on aennätyspelaaja"? Tietysti sinun on opittava pari sääntöä, mutta ainakin tiedät aina kuinka lausua mikä tahansa sanalue espanjaksi(ja säännöt ovat myös järkeviä!).

Nyt kun olet ammattilainen, sinulla on luultavasti kutinaa aloittaa harjoittelu oikeassa elämässä! Joten mene eteenpäin ja rekisteröidy ailmainen yksityistuntitai a7 päivän ilmainen kokeilu ryhmätunneillemmejotta voit harjoitella oppimaasi.

Haluatko oppia espanjaa nopeasti?

Lataa e-kirjamme, Easy Spanish Shortcuts, ja opi ensimmäiset 1 000 espanjan sanaa alle päivässä!

Lataa opas nyt

Opi hallitsemaan aksenttimerkit espanjaksi jo tänään (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5505

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.