Raamatun jakeiden lukeminen ääneen - BibleTalkClub.net (2024)

Raamatun kirjat, joiden nimen edessä on numero

Raamatun jakeet viisaudesta Lue ääneen

1 Samuel
2 Chronicles2 Timoteus

On olemassa kirja nimeltä 1 Korinttilaiskirje ja heti sen jälkeen oleva kirja on nimeltään 2 Korinttilaisille. Yllä oleva viittaus tarkoittaisi 1. korinttilaiskirjan 13. lukua, jakeita 1-13.

Etsi Raamatusta 4 kirjaa, joissa on nimi Johannes. On Johannes, jota joskus kutsutaan Johanneksen evankeliumiksi. Sitten on 3 kirjettä, jotka Johannes kirjoitti: 1 Johannes, 2 Johannes ja 3 Johannes. Ihmiset kutsuvat näitä yleensä ensimmäiseksi Johanneseksi, toiseksi Johanneseksi ja kolmanneksi Johanneseksi.Huomaa: Joh. 4:18 ei ole sama kuin 1. Joh. 4:18!

Yhdistelmä peräkkäisiä säkeitä ja valikoima säkeitä

Matta. 6:25-27, 34

Tämä esimerkki viittaa jakeisiin 25-27 ja sitten myös jakeeseen 34 Matteuksen 6. luvussa.

25Sen tähden minä sanon teille: älkää olko huolissanne hengestänne, mitä syötte tai juotte, älkääkä ruumiistanne, mitä puette päällenne. Eikö elämä ole enemmän kuin ruokaa ja ruumis enemmän kuin vaatteet? 26Katsokaa taivaan lintuja: ne eivät kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aitoihin, ja kuitenkin teidän taivaallinen Isänne ruokkii niitä. Etkö sinä ole arvokkaampi kuin he? 27Ja kuka teistä voi olla ahdistunut lisäämällä yhden tunnin elinaikaansa?;34Älkää siis murehtiko huomisesta, sillä huominen on huolestunut itsestään. Päivälle riittää oma vaivansa.

Valitse muutama Raamatun kohta, jotka liittyvät alueeseen, jota haluat muuttaa

Mielesi uudistamisessa on kyse ajattelusi muuttamisesta siihen, miten Jumala ajattelee, joten Hänen henkeytetty Sanansa on paras paikka aloittaa. Raamattu antaa sinulle tavoitteen, johon voit pyrkiä, kun muutat ajattelusi suuntaa, ja tietyt jakeet, joihin haluat keskittyä, auttavat sinua olemaan tarkoituksellinen kasvussasi.;

Tietyt jakeet saattavat tulla heti mieleen, tai saatat haluta etsiä verkosta jakeita, jotka liittyvät alueeseen, jota haluat muuttaa. Tässä on muutamia ehdotuksia, jos tarvitset apua aloittamiseen:

Suuntaa varten:

Luota Herraan kaikesta sydämestäsi; älä ole riippuvainen omasta ymmärryksestäsi.

Etsi hänen tahtoaan kaikessa, mitä teet, niin hän näyttää sinulle, mikä polku sinun on valittava.Sananlaskut 3:5-6NLT

Pelosta:

Sillä Jumala ei ole antanut meille pelon ja arkuuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja itsekurin henkeä.2 Timoteukselle 1:7NLT

Ahdistuneisuuteen:;

Älä ole huolissasi mistään, mutta joka tilanteessa esitä pyyntösi Jumalalle rukoilemalla ja anomalla kiittäen.7;Ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.Filippiläiskirje 4:6-7NIV

Suositeltavaa luettavaa:Mitä Raamattu sanoo taivaaseen pääsemisestä

Suosittelen lämpimästi, että asetat sen ykkösprioriteettisi tekemällä sen ensimmäisenä aamuna

Jos tämä tarkoittaa, että menet nukkumaan hieman aikaisemmin, TEE SE! Kun pääset ensin Jumalan sanaan, linjaa ajatuksesi Jumalan ajatusten kanssa ja määrittää koko päiväsi liikeradan. Saarnat itsellesi evankeliumia, jota tarvitset joka päivä. Se toimii rokotteena ympärilläsi olevan maailman myrkytysviestejä vastaan.

Ajattele elämää sinfoniana

Valitse siksi soittimen virittäminen ENNEN jokaista päivää.

Tai ajattele itseäsi rautaompeluneulana

Opimme tieteestä, että rautaneula magnetoituu, jos hieroi sitä vahvan magneetin päälle. Tiedämme myös tieteestä, että neula itse asiassa kelluu veden pinnalla.

Ja koska magnetoitu neula kelluu ja siten vapaasti liikkuva, se kääntyy, kunnes se osoittaa pohjoiseen. Se toimii kuin kompassi.

Samalla tavalla

Tekijä:hieroen mieltämmeylivahva magneettiJumalan Sanan mukaan, se saa meidät kääntymään kohti Jumalaa kunnioittavia ajatuksia ja valintoja, aivan kuten rautaneula kääntyy pohjoista kohti.

Mutta ongelma on

Neula menettää magneettisen voimansa päivän aikana. Samoin meillä on tapana heikentyä ja lyödä meitä vaikeista elämänkysymyksistä, joita kohtaamme joka päivä.

Yksinkertaiset vaiheet pitkien raamatunkohtien ulkoa opettelemiseen:

Raamatun jakeiden lukeminen ääneen - BibleTalkClub.net (1)

  • Lisää kaikki jakeet jakeesta valitsemaasi kohtaanRaamatun muistisovellus.Voit myös kirjoittaa ne hakemistokorteille. Valitsemani sovellus onRaamatun muistisovellus. Kun lisään ne ryhmänä, saan mahdollisuuden tarkastella niitä yksitellen tai yhdistettyinä, kun käsittelen sitä ja opin ulkoa yhä useampia jakeita kohdassa. Mahdollisuus tarkastella niitä peräkkäin yhdessä on hyödyllistä.
  • Työskentele päivittäin Raamatun muistosi parissa. Vaikka voit puristaa vain muutamassa minuutissa.
  • Työstä yksi uusi jae päivässä kohdassa. Haluan varmistaa, että voin lausua uuden säkeen 10 kertaa ennen kuin siirryn uuteen. Joskus uuden jakeen lisääminen voi kestää yli päivän.;
  • Tarkista kaikki jakeesi yhdessä kohdasta, jonka parissa työskentelet joka päivä.
  • Nauhoita itsesi lausumassa säkeitä ja toista se uudelleen, kun käsittelet sitä. Käytän puhelimessani puhemuistiosovellusta ja toistan sen itseni kanssa.
  • Toista kohdat ääneen pitkin päivää. Tämä on tapa mietiskellä pyhiä kirjoituksia toistaessasi sitä miettiäksesi, mitä kohta tarkoittaa. Älä vain toista sitä ajattelematta sitä. Kun olet muistanut koko kohdan ulkoa, tarkista se vähintään kuukausittain.;
  • Tutki kulkua. Mitä paremmin ymmärrät, mitä kohta tarkoittaa, sitä paremmin Jumalan sana pystyy juurtumaan sydämeesi ja mieleesi.;

    Tarkista myös:Mitä Raamattu sanoo perherakkaudesta

    Raamatun julkinen lukeminen

    Raamattu on itse elävän Jumalan Sana, jonka Jumala on puhaltanut ja antanut meille kouluttaakseen meitä kaikessa, mitä elämälle ja jumaluudelle tarvitaan. Jumalan kansana olemme syvästi riippuvaisia ​​Raamatusta ja luotamme siihen, että Raamattu on ainoa erehtymätön ja erehtymätön keino, jonka kautta Jumala puhuu meille. Tästä syystä Raamatun tulee olla keskeinen jumalanpalveluksissamme. Meidän pitäisi lukea se, laulaa ja saarnata se joka sunnuntai! Raamatun lukeminen ei ole jotain, jota teemme velvollisuudesta tai velvollisuudesta, vaan jotain, jota teemme iloisesti, luottaen siihen, että se on keino, jolla Herra siunaa takaa, tuomitsee ja vetää. Seisominen kirkon edessä ja lukea Raamattua on seisomista Jumalan paikalla ja julistaa hänen Sanaansa.

    Lue, jotta voimme kuunnella

    Mutta usein Raamatun lukemistamme tulee rutiineja. Ne tuntuvat vanhentuneilta. Sanat pysyvät muinaisten aikojen sivutuotteessa, joka on kirjoitettu ihmisille, jotka eivät ole me. Joissakin tapauksissa emme voi kuulla suurta eroa hengästyneiden luomiskertomusten ja pitkien sukuluetteloiden välillä! Kuinka voimme lukea Raamattua tavalla, joka herättää sanat eloon? Kuinka voimme lukea Raamattua tavalla, joka sallii meidän kuunnella Jumalan puhuvan tänään?

    Tässä on joitain vaiheita aloittaaksesi, poimittu vuosien kuuntelusta Raamatun herää henkiin, kun olen istunut eri penkeillä ja tuoleilla, penkeillä, matoilla ja lattioilla. Kokeile ensin harjoitella niitä itse. Käytä niitä sitten, kun luet Raamattua ääneen seurakunnassasi, pienessä ryhmässäsi tai perheessäsi.

    1. Aloita asettamalla tarkennus.

    Jumala on jo läsnä huoneessa. Anna itsellesi aikaa asettua tähän tietoisuuteen. Poista häiriötekijät; aloita hiljaisuudesta.

    2. Selvitä hitaasti jokaisen sanan merkitys.

    Olkoon lukemasi löytö, varsinkin jos kohta on sinulle tuttu. Lue vakaumuksella uskoen, että näillä sanoilla on merkitystä sinulle ja muille.

    3. Älä pelkää pysähtyä.

    Jäikö jokin sinusta mieleen? Älä kiirehdi lukemisen läpi. Ota aikaa sanojen sulattamiseen. Anna ihmisille tilaa pohtia heitä ja tuntea heidän painonsa. Jumalalla on jotain sanottavaa sinulle ja kuulijoillesi.

    4. Pysähdy käytävään!

    5. Anna Jumalan puhua myös sinulle.

    6. Pysy valppaana.

    Haluatko kuulla esimerkkejä ihmisistä, jotka lukevat Raamattua?

    Suositeltavaa luettavaa:Mitä Pyhä tarkoittaa Raamatussa

    Saippua Raamatun tutkimusmenetelmä

      TheSOAP Raamatun tutkimusmenetelmäonkäytännöllinen tapa/tutkimalla Raamattuajasoveltamallamitä opitelämääsi. Tänään tarkastelemme tätä raamatuntutkistelumenetelmää hyvin tarkasti, jotta voit käyttää sitä omana itsenäsiviettää aikaa Jumalan kanssa.

      KanssaSOAP Raamatun tutkimusmenetelmä,ensimmäinen, sinä vainlukea tai kirjoittaaalas pyhien kirjoitusten kohta, jota opiskelet.Sitten, sinä teethavainnotRaamatun jakeesta ymmärtääksesi paremmin, mitä tapahtuu.Seuraava, sinä keksit mitenKäytäsen elämääsi.Lopulta, sinärukoilla jumalaa, pyytää Häntä paljastamaan itsensä tutkimissasi Raamatun jakeissa.

      TheSOAP Raamatun tutkimusmenetelmäon yksi helpoimmista tavoista tutkia Raamattua, joten jos sinulla on vaikeuksia tehdä Raamatun tutkimisesta päivittäistä tapaa, muista tutustua tähän artikkeliin! No mene yliyksityiskohdatmukana raamatuntutkistelumenetelmässä,kuinka käyttää sitäonnistuneesti, jotkutvinkkejäjasuosituksiakun tutkit Raamattua, anesimerkki, ja paljon muuta!

      Vinkki: Vaihda taustaa

      Hengellinen ja emotionaalinen parantava Raamatun jakeet Raamattu luetaan ääneen

      Aseta Raamatun jakeet puhelimesi tai tietokoneesi taustaksi. Jos olet joku, joka käyttää tietokonetta tai puhelinta usein, tämä auttaa suuresti. Näet sen joka kerta, kun katsot työpöytääsi tai kotisivuasi.

      Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut. Jos näin on, muista tutustua muihin artikkeleihin osoitteessaplanandorganize.com. Meillä on monia artikkeleita, jotka vaihtelevat raamatuntutkisteluista puutarhanhoitoon.

      Lue myös:Onko Raamattu Totuus

      Kuinka lukea Raamattua ääneen

      Gordon Fee kirjassaanKuinka lukea Raamattua sen arvoistatoteaa, että Raamattu on kirjoitettu enemmän kuunneltavaksi kuin luettavaksi. Eli kun kirjoittajat kirjoittivat sen, he kuvittelivat ihmisten kuulevan sen luettavan ääneen enemmän kuin he luulivat sen luettavan sivulta. Ennen painokonetta kirjat olivat valtavan kalliita ja ääneen lukeminen oli äärimmäisen yleistä ja eräänlainen taidemuoto. Se on yksi syistä, miksi Paavali käskee Timoteusta olemaan laiminlyömättä Raamatun julkista lukemista. Näin useimmat ihmiset kuulivat Raamatun.

      Vaikka se ei ole täysin totta nykyään, älä aliarvioi, kuinka voimakas hyvä Raamatun lukeminen voi olla. Uskon vakaasti siihen, mitä eräs eteläafrikkalainen seminaarin professori sanoi: Jos luemme Raamattua oikein, saarnaa tuskin tarvitaan. Hän ei vastustanut saarnaamista. Hän vain ymmärsi, kuinka voimakas Raamattu voi olla, kun sitä luetaan vaikutuksen vuoksi. Jos luet Raamatun oikein ääneen, ihmiset todella kuulevat tekstin julistaman viestin. He huomaavat kuulevansa asioita, joita he olivat ohittaneet. He saavat erilaisen painopisteen ja syvemmän tunteen viestin painoarvosta.

      Joten miten teet sen? Kuinka luet Raamattua saadaksesi parhaan vaikutuksen?

      Jos teet seuraavan, lukemasi vaikutus voi kasvaa huomattavasti. Yritin laittaa nämä tärkeysjärjestykseen.

    • Usko siihen, mitä teet
    • Lue hitaasti ja tarkoituksella sisällön perusteella
    • Korosta jokaista sanaa, jolla on sisältöpainotus.

      Raamatun jakeita Raamatun lukemisesta

      Kuningas meni ylös Herran temppeliin ja kaikki Juudan miehet ja kaikki Jerusalemin asukkaat hänen kanssaan, ja papit ja profeetat ja kaikki kansa, pienet ja suuret; ja hän luki heidän kuultuaan kaikki sanat liiton kirjasta, joka löytyi Herran huoneesta.

      Ja kaikki kansa kokoontui yhtenä miehenä torille, joka oli Vesiportin edessä, ja he pyysivät Esraa, kirjuri, tuomaan Mooseksen lain kirjan, jonka Herra oli antanut Israelille. Sitten pappi Esra toi lain. miesten, naisten ja kaikkien, jotka kykenivät kuuntelemaan ymmärtäväisesti, edessä seitsemännen kuun ensimmäisenä päivänä. Hän luki siitä torin edessä, joka oli Vesiportin edessä varhaisesta aamusta puoleenpäivään miesten läsnäollessa. ja naiset, ne, jotka pystyivät ymmärtämään; ja kaikki kansa piti lain kirjaa silmällä.

      Sinä saatat pitää:Mitä Raamattu sanoo rokotteista

      Raamattu tulee uskon kautta kuulemisen kautta

      iOSjaAndroidjaKindle Firejaverkossa

      Kuten yllä oleva YouVersion Bible -sovellus, Bible.is tarjoaa verkkoversion sekä mobiilisovelluksia. Voit kuunnella muutamissa käännöksissä, kuten ESV, NIV, KJV ja muutama muu. Siirry kohtaan ja paina toistopainiketta näytön alareunassa. Vaihtoehtoja on kaksi draamaa ja ei-draamaa.

      Bible.is-mobiilisovelluksen avulla käyttäjät voivat sekä lukea että kuunnella Raamattua sovelluksessa. Saat sovelluksessa samat käännökset, joita voit kuunnella verkossa.

      Tämä sovellus sisältää yhden ainutlaatuisen ominaisuuden, uniajastimen. Voit mennä nukkumaan kuuntelemaan Raamattua. Se tarjoaa myös elokuvaleikkeitäJeesus elokuvaintegraatio, joka antaa sinulle todella mukaansatempaavan kokemuksen, jossa voit nähdä Raamatun heräävän henkiin.

      iOSjaAndroidjaKindle Fire

      Olive Tree on yksi markkinoiden viidestä parhaasta mobiilisovelluksesta ja lisäsi äskettäin ääniominaisuuden sovellukseen. Katso meidäntäydellinen arvostelu Olive Tree Bible Readerista.

      Itse asiassa Olive Tree tarjoaa molemmataudio Raamatutja muita äänikirjoja. Löydät enemmän ääniraamattuja myytävänä Olive Treesta kuin mikään yllä olevista. Ne maksavat 15–45 dollaria. He tarjoavat myös muitaäänikirjoja, lasten äänikirjoista kristillisiin eläviin nimikkeisiin. Ne voivat maksaa niin vähän kuin 2 dollaria tai jopa 47 dollaria.

      iOSjaAndroid

      Napauta yhtä äänitiedostoista ja sen toisto alkaa. Siinä on vaihtoehtoja hypätä jakso taaksepäin tai siirtyä taaksepäin ja eteenpäin 30 sekuntia. Oikeassa alakulmassa on myös nopeudensäädin.

      Valikoima säkeitä

      Raamatun jakeiden lukeminen ääneen - BibleTalkClub.net (2)

      Psalmi 119:9, 11

      Aina kun viittauksessa on pilkku, sitä seuraa jae tai useita jakeita samassa luvussa.

      Joskus Raamatun viittaus voi sisältää valinnan kahdesta tai useammasta jakeesta. Yllä oleva esimerkki viittaa Psalmien kirjaan, 119. lukuun ja sekä jakeeseen 9 että jakeeseen 11 samassa luvussa. Tämä viittaus ei sisältäisi jaetta 10.

      9 Kuinka nuori mies voi pitää tiensä puhtaana?Varjelemalla sitä sanasi mukaan11Olen tallettanut sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan.

      Lisäksi voidaan viitata moniin jakeisiin samassa luvussa. Esimerkiksi: 1. Mooseksen kirja 1:3, 6, 9, 14, 20, 24, 26. Tämä viittaa 7 eri säkeeseen samassa 1. Mooseksen kirjan luvussa, jokainen jae erotettuna pilkulla.

      Tarkista myös:Mitä Raamattu sanoo köyhille antamisesta

      Mikä on saippuaraamatuntutkistelumenetelmä

      SOAP Raamatun tutkimusmenetelmä tarkoittaa kirjoituksia, havainnointia, soveltamista ja rukousta. Pastori Wayne Cordeiro kehitti sen yksinkertaiseksi raamatuntutkistelumenetelmäksi niille, jotka yrittävät oppia lisää pyhistä kirjoituksista todellisella tavalla. Hän halusi SOAP-menetelmän raamatuntutkistelussa olevan käytännöllinen tapa, jolla ihmiset voivat viettää aikaa Jumalan sanassa ja soveltaa oppimaansa elämäänsä.

      TheS.O.A.P. RaamatuntutkistelumenetelmäyhdistääRaamatun tutkiminen, analysointi, soveltaminen ja rukous. SOAP raamatuntutkistelumenetelmää voidaan yhdistääRaamatun päiväkirjaaottaaksesi kaiken irti ajasta Jumalan kanssa. Raamattupäiväkirjan pitäminen, samanlainen kuin päiväkirjan kirjoittaminen, on loistava tapa sukeltaa Raamattuun ja oppia, kuinka Raamattua voidaan soveltaa elämääsi.

      Kuten mainittu,SAIPPUAonyksinkertainen lyhennejoka tarkoittaa:

      • SRaamattu

      Tämä viesti saattaa sisältää kumppanilinkkejä. Ole hyvä ja lue meidänTietosuojakäytäntöLisätietoja.

      Tässä on ilmainen pyhien kirjoitusten sivu, joka auttaa sinua pääsemään alkuun

      Ymmärrän, että paperikorteille painetut kirjoitukset ovat hyvin vanhaa koulukuntaa nykymaailmassa. Kun voin, kokoan jotain, jonka voit ladata mobiililaitteellesi, jotta voit lukea niitä missä tahansa.

      Pyhien kirjoitusten muisti 6-paneelin sivu

      Jos haluat avata/tulostaa sarjan 1 erillisessä ikkunassa,

      Tässä on kuva yhdestä toisen PDF-tiedoston sivusta, jonka voit tarkastella, ladata ja tulostaa. Sivuja on seitsemän ja sivulla 4 korttia. Jos mahdollista, tulosta ne jäykkään paperille, kuten 65# paperille toimistotarvikeliikkeestä.

      Pyhien kirjoitusten muisti 3 x 5 korttia, 4 per sivu

      Jos haluat avata/tulostaa tämän PDF-tiedoston erillisessä ikkunassa,

      – tammikuu

      Suositeltavaa luettavaa:Mistä roomalaisille puhutaan Raamatussa

      Anna Raamattu-sovelluksen lukea sinulle

      51 kertaajoka sekunti, ihmiset eri puolilta maailmaa napsauttavat ToistaRaamatun äänilukuRaamatun sovelluksen sisällä. Kuvittele:kuunnella Jumalan sanaakun treenaat, valmistaudut töihin, työmatkasi aikana tai milloin haluat.* Saatat jopa nauttia kuuntelemisesta lukiessasi. Se on helppoa

      Raamatun sovelluksen sisällä

      • sovelluksen yläosassa.
      • Valitse toinen versio, jonka vieressä on kaiutinkuvake.
      • Kun palaat Raamatunlukijaan, napauta puhujakuvaketta.

      Raamatun lukeminen ääneen: Painopiste on kaikki

      Parantavat kirjoitukset luetaan ääneen

      Tässä vaiheessa haluan sanoa onnittelut, koska nyt tiedät kuinka korostaa tämän blogikirjoituksen otsikkoa. Tiedät tämän, koska lisäsin juuri uskomattoman hyödyllisen työkalun, joka antaa lukijoille painopisteen. Kutsumme tätä kursiivin käytöksi. Ongelma tässä on se, että Raamattu ei anna meille kursiivia. Meidän on määritettävä, missä korostetaan tutkimalla minkä tahansa lauseen kontekstia. Vaikka kontekstin tutkiminen on olennainen osa Raamatun tulkintaa, unohdamme usein, että melko helppo ja toteutettavissa oleva kontekstimenetelmä on tapa lukea kohta ääneen. Tämä antaa meille mahdollisuuden kuulla lauseen erilaiset painotusvaihtoehdot.

      Saatat ihmetellä, onko tällä todella merkitystä. Haluan jakaa esimerkin asettamalla painopisteen eri kohtiin yhdessä Raamatun suosituimmista kohdista:

    • Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi omansavainPoika, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä

    • Jumalalle niinrakastettumaailman, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä

    • Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hänantoihänen ainoa Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä

    • Sillä Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, senkuka tahansaHäneen uskovan ei pidä hukkua, vaan hänellä on iankaikkinen elämä

      Joten nyt kysyn, mikä se on?

      Lue myös:Kuinka monta psalmia Raamatussa on

    • Raamatun jakeiden lukeminen ääneen - BibleTalkClub.net (2024)
      Top Articles
      Latest Posts
      Article information

      Author: Kimberely Baumbach CPA

      Last Updated:

      Views: 5827

      Rating: 4 / 5 (61 voted)

      Reviews: 92% of readers found this page helpful

      Author information

      Name: Kimberely Baumbach CPA

      Birthday: 1996-01-14

      Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

      Phone: +3571286597580

      Job: Product Banking Analyst

      Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

      Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.